20 August 2015   | 0
Retail

Tablet verovert retailsector

Tablet verovert retailsector

Winkelmedewerkers die uitgerust zijn met een tablet, helpen klanten beter. Dat komt doordat ze overal in de winkel helpen met afrekenen en extra service bieden.

De retailsector is een van de gebieden waar de digitalisering van de samenleving het meest concreet wordt / voelbaar wordt. De verwachtingen die consumenten van retailbedrijven hebben, zijn hoger dan ooit: een goede service en omnichannel dienstverlening. Eenmaal in de winkel, rekenen consumenten op medewerkers die al hun denkbare vragen over producten, beschikbaarheid en accessoires kunnen beantwoorden. En het liefst hebben we als klant ook nog een gepersonaliseerde actie, afgestemd op onze unieke behoeften.

Omnichannel shoppen

Het zal nauwelijks verbazen dat winkeliers alle zeilen moeten bijzetten om aan de torenhoge verwachting van hun klant te voldoen, als zij deze verwachtingen willen behouden. Fujitsu, dat sterk inzet op IT-oplossingen voor de retailsector, komt nu met een tablet PC die speciaal ontwikkeld is met oog op gebruik in de winkel. Winkelmedewerkers die uitgerust zijn met de STYLISTIC V53R tablet hebben een apparaat dat fungeert als betaalterminal, waardoor klanten overal in de winkel kunnen afrekenen. Producten die niet beschikbaar zijn, worden direct omnichannel uit bijvoorbeeld een andere zaak of de webshop besteld.

Geïntegreerd met de bestaande IT-infrastructuur in de winkel, draait de tablet dezelfde applicaties als de traditionele Point of Service (PoS) terminals. Dit maakt het gemakkelijk de nieuwe technologie in gebruik te nemen. De investering van het retailbedrijf in bestaande applicatieontwikkeling komt niet in gevaar en winkelmedewerkers hebben te maken met een bekend aandoend gebruikersinterface (UI), wat kosten voor een eventuele training laag houdt.

Ontworpen voor retail

In tegenstelling tot tablets voor de consumentenmarkt, is de Fujitsu-tablet specifiek ontworpen voor de winkelomgeving. Dit betekent dat het schade door vallen, krassen en intensief gebruik weerstaat. De medewerkers zijn ook een stuk mobieler in de winkel. Zij kunnen meer tijd besteden op de winkelvloer en aan het helpen van klanten waar deze hen maar nodig hebben. De 8,3 inch tablet is voorzien van een quad-core Intel-processor die hoge prestaties leveren. De tablet heeft een batterijduur die een volledige dienst van de winkelmedewerker meegaat.