25 August 2016   | 0
Digitale Transformatie

‘Life in the fast lane’ met Transformational AMS

‘Life in the fast lane’ met Transformational AMS

Digitalisering is nodig voor organisaties die sneller en flexibeler willen zijn. Maar hoe doet u dat? Vier letters: T-AMS.

‘Life in the fast lane’, een grote hit van de Eagles. Want het navigeren door het digitale landschap van nu lijkt soms op het besturen van een voertuig op een drukke snelweg. De rechterrijstrook is gevuld met langzamer rijdende auto’s en vrachtwagens – een veilige manier van rijden en om belangrijke goederen te bezorgen, maar niet de snelste. Op de rijstroken aan de linkerkant racen auto’s voorbij. Nu digital de wereld domineert en snelheid en flexibiliteit bepalend is, moeten bedrijven de langzame voor de snelle rijstrook verwisselen. Deze digitale transformatie moet vlug en veilig, met minimale risico’s.

Bedrijven blijven rechts rijden

De meeste bedrijven in de publieke en private sector onderkennen inmiddels wel dat digitalisering dé manier is om hun organisatie flexibeler te maken en de user experience voor klanten te verbeteren. Dat zeggende houden veel organisaties ook nog vast aan hun traditionele kernsystemen voor het ondersteunen van hun processen. De eisen aan deze systemen worden steeds groter, met een nadruk op schaalbaarheid, efficiency, veiligheid en nauwkeurigheid. Het gevolg is dat tot twee derde van het IT-budget opgaat aan simpelweg op de weg blijven’ (het bekende ‘keeping the light on’ principe).

Toch valt aan de digitalisering van de wereld om ons heen niet te ontkomen. Sommige bedrijven zien het ‘links rijden op de snelweg’ als een kans, terwijl de verandering voor andere organisaties juist voelt als een bedreiging. Feit is dat veel organisaties onder druk staan om manieren te vinden om kosten te besparen en hun klanten beter te bedienen. Maar wat is een juiste transformatiestrategie? En hoe zorgen zij ervoor dat hun applicatielandschap waarde toevoegt voor eindgebruikers, tegen zo laag mogelijke kosten?

Versnellen met Fujitsu

Met de wens om hun applicatielandschap te vereenvoudigen staat applicatie-outsourcing meer en meer op agenda van CIO’s. Fujitsu’s Transformational AMS stelt bedrijven in staat digitale transformatie te omarmen en sneller te reageren op veranderende behoeften van hun business. Hiermee slaan we een brug tussen de mogelijkheden van verdergaande digitalisering en de realiteit van een bestaande omgeving met een resterende levensduur en minder modern toegankelijke systemen. U kunt dus met Fujitsu zowel de linker- als de rechterrijstrook berijden. Kortom, de wereld van hybride IT met cloudapplicaties die draaien naast – en geïntegreerd zijn met – on-premise-systemen. Deze benadering voor het combineren van zowel de supersnelle als traditionele toepassingen voegt waarde toe op drie gebieden:

  • een betere customer experience
  • meer waarde voor de business
  • snellere time to market voor innovaties.

Lees meer over Transformational AMS op onze website of vind verdieping in onze brochure en whitepaper ‘Managed Service for the Digital Age’: